Delegació
Secretariat Pastoral de Joventut de la Diòcesi de Barcelona - DeleJoveBCN

Barcelona contempla, des d'una creu, el sofriment dels veneçolans.

La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ha acollit aquest diumenge la cinquena edició de l'acte 'Sent la creu', organitzat pel Secretariat de Pastoral Juvenil de l'Arquebisbat de Barcelona i transmès en directe. Després de les experiències anteriors amb les creus de Lampedusa, Mossul (Iraq), Cambodja i Bangassou (República Centreafricana), s'ha fet present aquesta vegada la de Sant Climent, procedent de Veneçuela. Aquesta creu, d'una zona semiàrida i vinculada històricament a la primera Missa celebrada a Amèrica del sud ara fa gairebé cinc segles, és la icona per estimular la solidaritat amb el sofriment del poble veneçolà. Així s'ha viscut durant tota la celebració, que ha inclòs l'Eucaristia i dos grans testimonis. El primer, a l'inici de la trobada, ha estat el d'una noia de 24 anys, Paola, que va arribar a Barcelona, des de Veneçuela, el novembre de 2019. Buscava un futur millor, i es va veure obligada a "eixugar les pròpies llàgrimes", perquè "només Déu vol fer les coses com sap", ha assegurat.

El segon testimoni ha estat el cardenal veneçolà Balthasar Porras. En l'homilia, l'arquebisbe de Mérida ha resumit la història de la creu de Sant Climent, amb aquest nom perquè es va construir coincidint amb la festa d'aquest sant. Ha assegurat que és una icona "de pau i encontre entre cultures i sensibilitats". El purpurat ha comentat també, entre altres records, que "la presència de caputxins catalans va ser molt important durant el segle XIX, quan la guerra de la independència havia minvat la tasca evangelitzadora anterior". Han estat aquestes algunes de les pinzellades històriques sobre Veneçuela, presentades en clau "de reconciliació i esperança". El cardenal Porras ha subratllat, en un altre moment, que "la pandèmia del Covid i altres problemes són causats pels homes, i no arriben per un càstig de Déu, perquè l'ésser humà és capaç del millor i del pitjor".

La cinquena edició de 'Sent la creu' ha estat una rica celebració juvenil i meditativa, amb música, testimonis, presència d'elements culturals de Veneçuela i sobretot l'Eucaristia, presidida pel cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i concelebrada

Al final, un dels joves va convocar tothom a la sisena edició 'Sent la creu', que serà el 6 de març de 2022, també primer diumenge de Quaresma.

Imatges relacionades

Comparteix a:

 

També et pot interessar...

Bisbat de Solsona
Bisbat de Tortosa
Delegació de Tarragona
Delegació de Barcelona
Delegació de Lleida
Bisbat de Terrassa
Delegació de Barcelona
Delegació de Barcelona
Delegació de Lleida
Bisbat d'Urgell
Bisbat de Terrassa
Bisbat de Tortosa
Delegació de Tarragona
Delegació de Lleida
Delegació de Barcelona
Bisbat d'Urgell
Bisbat d'Urgell
Delegació de Lleida
Bisbat d'Urgell